אל התה, כמשקה, קשה להתייחס כאל טרנד. אחרי הכל, הוא גדל, נקטף וגם נסחר במשך מאות שנים, ונחשב, במקומות רבים בעולם לאחד המשקאות היותר נפוצים ואהובים. יחד עם זאת, ובייחוד בעשורים האחרונים, ולפחות במערב, התה תפס את המקום השני, מיד לאחר הקפה שזוכה לאהבה רבה בכל הקשור לשתייה החמה. אבל, ובל נטעה, התה לאט לאט תופס את מקומו חזרה, ובייחוד בשל התעוררותן של רשתות תה ומותגים גדולים, שמתחילים למקד מחדש את מלוא תשומת הלב בתה הצנוע ומכינות את הקרקע לחזרתו המחודשת של המשקה הטעים הזה. ואכן, ניצנים של חזרתו של התה, ובגדול, נראים כבר בכל העולם והוא אפילו לוקח חלק במיצים, קוקטיילים ובמטבחיהם של שפים חדשניים, בדרכים נועזות יותר מאי פעם.
מסלול התה במאוריציוס – Le Route du The'
תשוקתם של המאוריציאנים לתה מעולם לא דעכה ואפשר לראות את הלהט שלהם לתה כבר בעת הביקור על האי, וגם כמעט בכל פינה. סיור לאורך מסלול התה – The Tea Route במטע התה Bois Cheri לוקח את המבקרים למסע קולינארי ותרבותי הקשור לייצור התה במאוריציוס. Bois Cheri, מטע התה המאוריצאני הראשון בקנה מידה גדול הוקם בסוף המאה ה-19 על ידי האדונים בור ולה ברטון, כאשר כיום 2500 דונמים של אדמה מייצרים עד 700 טונות של תה מדי שנה, 25 אחוזים מהם שמורים לייצוא. המסלול עובר דרך שתי נקודות נוספות: Domain des Aubineaux ו – Saint Aubin. במהלך הטיול במסלול מיוחד זה תוכלו ללמוד רבות גם על שמנים אתריים, על הוניל, על הארכיטקטורה הקולוניאלית הישנה ולטעום תה בטעמים שונים ואף רום.
Domain des Aubineaux
ממוקמת ממש מחוץ לעיירה Curpipe, זוהי התחנה הראשונה של דרך התה. Domain des Aubineaux היא בית קולוניאלי ישן משנת 1872, ששופץ תוך שמירה על מראהו המקורי והצריחים שלו. הסיור בעקבות התה לוקח אתכם גם לביקור במקום הזה, שהוא מסע בזמן. תוכלו לבקר בחדרי הישיבות והיכן שמזקקים שמנים אתריים, במרפסת הבית וגם לשבת לארוחת צהריים טעימה, המשקיפה על הגן היפהפה שמסביב. המקום עצמו הוסב לממוזיאון המוקדש כולו להיסטוריה של התה, והוא ממחיש את המקום הכל כך מיוחד של התה בתרבות המקומית. סיפורים על תקופות קודמות, על ההיסטוריה הקולוניאלית העשירה של מאוריציוס וגם תצוגות מעניינות של תמונות, המסבירות את התפקיד החשוב שמילאה תעשיית התה באי לאורך הזמן.
Bois Cheri
Bois Cheri הוא חלק בלתי נפרד מההיסטוריה המקומית וממסע התה המאוריציאני. הוא מטע הראשון שנשתל במאוריציוס והוא מתוארך לשנת 1892. במקום אחוזה המושכת אליה מטיילים רבים והיא אחד האתרים היותר פופולאריים במדינה, תודות למשקה עצמו. שם, אתם ושאר המבקרים, תוכלו ללמוד רבות על התה, כולל אופן טיפוחו של הצמח, קטיפתו מהאדמה ואריזתו באריזה יפה, הנשלחת לכל העולם. כמובן שסיפור אודות ההיסטוריה של התה יהיה שזור גם הוא בעת הביקור וטעימות גם הן ייקחו בכך חלק.
Saint Aubin
סיינט אובין מספר את סיפורו של מסלול התה במאוריציאני והוא חלק מההיסטוריה של האי היפה. הביקור בבית סנט אובין הוא התחנה השלישית בסיור והוא גם האתר הראשי של דרך התה. בעת הביקור תוכלו ללמוד רבות על ההיסטוריה של מאוריציוס ועל תעשיית התה הכל כך דומיננטית שלה לאורך השנים. במקום מתקיים סיור מודרך, הכולל גם ביקור במפעל הסוכר של האחוזה. יש גם עצירה, למי שרוצה, בבית הרום וסשן טעימות רום. האחוזה סיינט אובין מייצרת קני סוכר, המעובדים לאחר מכן להכנת סוכר ורום איכותי וטעים. הביקור במזקקת הרום שבמקום ימשיך את כל זה ויהיה חלק ממסע נהדר.
טיפים ליוצאים למסלול
ניתן את המסלול לעשות בצורה כזו או אחרת, אין צורך לבצע את השלבים לפי הסדר. בכל דרך שהיא תוכלו ללמוד רבות אודות התה וההיסטוריה שלו וגם ליהנות מכל מה שמציע האזור כולו. בנוסף, במסעדה ב – Bois Cheri יש תה בכל מנה בתפריט, חוויה מעניינת לאורחת הצהריים, כשבחוץ נוף נפלא על שדות התה. המסעדה נפתחה בדצמבר 2008 ומאז מהווה מוקד לעלייה לרגל למבקרים רבים, המתעניינים גם בתה. המטבח המאוריציאני המקומי בא לידי ביטוי בתפריט המצוין שלה, ולמעשה זוהו גם המקום היחיד בו תוכלו ליהנות מחידוש קולינארי בסגנון המאה ה-21, עם התמחויות כמו צ'אטני תה ועוד.
שאלות ותשובות על התה במאוריציוס
גידולי התה במאוריציוס הם בין הגדולים בעולם. כיום, 25 אחוזים מכלל ייצור התה במאוריציוס מופנה לטובת ייצוא.
תה הוא המוצר ה-233 המיוצא ביותר במאוריציוס. היעדים העיקריים של התה ממאוריציוס הם: צרפת, סין, דרום אפריקה, אוסטרליה ויפן.
כלכלת מאוריציוס היא כלכלה מתפתחת מעורבת, המבוססת בעיקרה על חקלאות, ייצוא (בין היתר, של תה), שירותים פיננסיים ותיירות.